5 tips om je vakantiegevoel langer vast te houden

In Midden-Nederland beginnen de scholen deze week weer. En ook voor Zuid en Noord nadert het einde van de zomervakantie… Om te voorkomen dat we massaal en meteen weer in de doe- of moet-modus schieten, deel ik 5 tips + een bonustip om dat fijne vakantiegevoel lekker lang vast te houden!

Fijne nazomer!

 

 

1. Vamos a la playa!

Waarom zijn we op vakantie meestal buiten en brengen we onze tijd thuis vaak binnen door? Best een beetje gek, vind niet? Zeker als je bedenkt dat de natuur, de buitenlucht en beweging juist dat heerlijke vrije gevoel opwekken. Dus: laat je to-do-lijstje even voor wat het is, trek je wandelschoenen aan en hop, naar buiten! Geen bos of strand in de buurt? Wandel dan gewoon eens door jouw woonwijk en geniet van wat er is! Wedden dat jij je na dit uitstapje weer net zo ontspannen voelt als tijdens jouw vakantie!

 

2. Café del Mar

Vakantie en lekker eten/drinken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Welk culinair hoogstandje is jou het meest bijgebleven? Was het die overheerlijke souvlaki, de tapas, goulash, tagliatelle frutti di mare, cheesecake, of… Goed nieuws: daarvoor hoef je echt niet persé op vakantie of naar een (duur) restaurant! Organiseer een Griekse, Spaanse, Franse, Hongaarse, Italiaanse, Amerikaanse of Hollandse avond bij jou thuis. Maak zelf (of bestel) bijpassende gerechtjes, dek de tafel in de kleuren van jouw favoriete vakantieland en zet een sfeervol muziekje op. Bon appétit!

 

3. 2 Times

Heb je fantastische avonturen beleefd en adembenemende foto’s gemaakt? Nodig vrienden en/of familie uit voor een ouderwets gezellige foto-avond! Of verzamel de leukste vakantiekiekjes en maak een foto-album; leuk om op een later moment door te bladeren en herinneren op te halen. Zo heb je dubbel plezier van jouw vakantie!

 

4. Ritmo de la noche

Leg jouw smartphone, tablet of laptop voor het slapen gaan weg en doe iets ontspannends! Zoals lezen. Al is het maar een half uurtje. Je zult zien dat het een positief effect heeft op jouw nachtrust én dat je energieker wakker wordt. Tenzij je te laat gaat slapen, omdat je dat spannende boek niet weg kon leggen…

 

5. Spanish Guitar

Welke muziek doet jou aan de vakantie denken? Die Hollandse meezingers die tijdens de vlucht of autorit door jouw speakers galmden, de opzwepende hits die gedraaid werden in jouw favoriete club of de lekkere jazz waarbij je wegdommelde op jouw strandbedje? Zet jouw vakantie-playlist op (of maak er één) en ervaar dat nooit-meer-naar-huisgevoel opnieuw!

 

BONUSTIP

Lukt het toch niet helemaal om met deze tips jouw vakantiegevoel vast te houden, omdat je van hot naar her rent en nauwelijks nog aan jezelf toekomt? Plan een (vast) moment in de week voor jezelf. Me-time! Doe iets waar je energie van krijgt of doe niets. Alles mag, zolang het maar voor jezelf is. Vind je dat lastig? Je bent van harte welkom bij een yogales of workshop mindfulness . Hier hoef je he-lemaal niets (en leer je hoe je dat doet)!

 

Wat doe jij om jouw vakantiegevoel (langer) vast te houden? We zijn benieuwd!

 

Patricia Prickarts-Kiel (32) wil anderen inspireren met haar creatieve ideeën, teksten en kennis en ervaring op het gebied van communicatie, profilering en persoonlijke ontwikkeling. Ze probeert meer te leven vanuit haar hart en werkt aan het creëren van balans tussen inspanning en ontspanning. Yoga en mindfulness helpen haar hierbij. Patricia volgt sinds 2015 yogalessen bij Flow Yoga Leiderdorp.

Geplaatst in Blog.