Heropening | Alles wat je moet weten voor je yogales

Na drie maanden is het moment eindelijk hier. We mogen elkaar weer ontmoeten in de studio! Wij hebben je gemist! Natuurlijk kunnen we nog niet meteen terug naar de situatie die we voor de lockdown gewend waren. Om te zorgen dat we weer veilig samen kunnen komen in de school volgen we het protocol van De Vereniging Yogascholen Nederland, dat is goedgekeurd door de overheid. Hieronder lees je welke maatregelen dat precies zijn en hoe je jezelf kunt voorbereiden op je les. Zo zorgen we er samen voor dat de studio een veilige plek is om weer samen yoga te beoefenen. Wij kunnen niet wachten!

Voldoende ruimte & een nieuw rooster

Veilig samenkomen in de studio betekent voldoende ruimte. We zorgen voor voldoende ruimte tussen de matten, maar ook voldoende ruimte tussen de lessen. We blijven ook lessen buiten aanbieden zolang het weer dat toelaat. Dat betekent dat het lesrooster anders is dan je gewend was. We gaan vanaf 1 juli kijken hoe de lessen lopen en op basis daarvan besluiten of er lessen gewijzigd of (voorlopig) van het rooster gehaald worden.

Voor lessen binnen zijn 9 plekken beschikbaar. Natuurlijk willen we zorgen dat iedereen een plekje heeft. We hebben er alle vertrouwen in dat dat mogelijk is. Jij kan daar ook aan bijdragen. Reserveer bewust en alleen als je ook echt komt. Mocht het toch een keer niet goed uitkomen, annuleer je reservering dan op tijd. Zo doen we het echt samen.

Kom je liever nog even niet naar de school? Dan hebben we goed nieuws. Een aantal van onze studiolessen worden namelijk gelivestreamd via Zoom. Zo kun je je favoriete les altijd vanuit je huiskamer of vanaf je vakantieadres volgen. Onze camera staat alleen op de docent gericht. Als student wordt je dus niet gefilmd

In de studio

Ook in de studio hebben we maatregelen genomen om coronaproof de lessen aan te kunnen bieden.
Hier vindt je alle maatregelen in de studio op een rijtje.

We hebben voldoende desinfecterend schoonmaakmiddel in de studio. Desinfecteer je handen bij binnenkomst en, als je wilt, bij het verlaten van de studio. Bij binnenkomst stelt de host je vijf gezondheidsvragen en checkt je contactgegevens. Zo houden we iedereen gezond. De ontvangst en de yogastudio zijn volledig ingericht op 1.5 meter afstand.
We serveren nog eventjes geen thee en de theeruimte is voorlopig nog even gesloten. Neem vooral je eigen bidon of thermosfles mee iets te kunnen drinken. Wij houden de studio schoon. Onze hosts reinigen regelmatig alle contactoppervlakken. We laten de ramen open. Zo wordt de studio voortdurend geventileerd en gelucht.

Kleedkamers, matjes & materialen

Neem zoveel mogelijk je eigen matje mee. Heb je geen eigen mat? Dan mag je een mat van ons gebruiken.
Props (blokken en meditatiekussens) mogen worden gebruikt, maar neem dan wel een grote handdoek mee of je eigen props natuurlijk!
Dekentjes mogen voorlopig nog niet gebruikt worden. Neem wat warms mee voor je Yinles en Savasana (eindontspanning).
De kleedkamer blijft nog even dicht, alleen je schoenen kun je daar eventueel kwijt. Kleed je dus thuis vast om! Neem een tas mee om eventuele spullen (bv. een jas, bidon of handdoek) mee te nemen in de studio.

Voor & tijdens je yogales

De host of yogadocent wijst je je plek in de zaal.
Ga zoveel mogelijk thuis naar de wc. Lukt dat niet? Dan kan je voorafgaand en na afloop van de les zo nodig nog van het toilet gebruik maken.
Je schoenen mogen in de kleedkamer en eventueel andere spullen gaan in de tas mee de zaal in. Neem dus zo min mogelijk mee en zet je telefoon op vliegtuigstand. Leg je tas naast je matje in de studio neer.
De docent blijft tijdens de les op zijn of haar eigen mat en geeft alleen verbale aanwijzingen.

Na je yogales

Gebruik je een matje van ons? Maak dan na de les je matje schoon met de hygiënische reinigingsdoekjes die bij elke mat liggen.
We vragen je om na afloop van de les de studio zo snel mogelijk te verlaten en gesprekken met medeyogi's te bewaren totdat je buiten bent. Heb je nog vragen aan de docent? Stel die dan terwijl je nog op je matje zit.