Yogacruise

Beeld het je eens in: een week lang deinen op de golven. Het ruisen van de zeewind. De warmte van de zon op je huid. De stilte in jezelf. En, niet te vergeten yoga! Dat en nog veel meer kun je ervaren tijdens de Yogacruise. In 2020 kun je opnieuw met Ciska mee op 27 juni of 19 september.

Als je voor 31 december boekt krijg je 100 euro korting. Geef je mijn naam door dan krijg je extra korting!

Check hier de tarieven voor mei 2020: https://www.yogacruise.nl/yoga-vakantie-turkije/

Wees er snel bij en neem een optie op de Yogacruise met Ciska: https://www.yogacruise.nl/ja-ik-ga-mee/

Praktisch

Docent: Ciska de Kok
Datum: 27 juni - 4 juli & 19 - 26 september

Aanmelden


Onderstaande workshops hebben reeds plaatsgevonden en worden in de toekomst opnieuw georganiseerd.

Workshop Breathwork & Flow

Ambre is een van de Flow Yoga docenten van het eerste uur. Na Flow Yoga heeft zij jarenlang lesgegeven en gewerkt voor Rachel Brathen (beter bekend als Yoga girl). Ik ben dan ook trots en vereerd dat Ambre aanstaande zaterdag een workshop bij ons komt geven.

Ambre staat bekend om haar originele lessen. Ze kan als geen ander een heerlijke Flowles opbouwen. Daarnaast heeft zij zich helemaal verdiept in de Breathwork techniek, wat je kunt zien als een emotionele detox. Een techniek om vastgelopen energie weer te laten stromen en blokkades los te laten.

In deze workshop zal Ambre je door een Gentle Flow les van 60 minuten begeleiden om oude energie en spanning van je af te schudden en ruimte te creëren voor de kracht van je adem. Vervolgens gaat de workshop over in een Breathwork sessie van 3 x 7 minuten ademen. Dit begint met een geleide meditatie waarin je steeds meer in het in het hier en nu komt. Daarna pas je een krachtige ademtechniek toe, waardoor je eventuele blokkades gaat voelen en adem je door deze blokkades heen. Zo kom je steeds een laagje dieper bij jezelf. Zoals Ambre zegt: “It is a dynamic, wild but beautiful ride”.

De workshop wordt in het Engels gegeven.

Praktisch
Docent: Ambre van de Berg
Datum: Zaterdag 29 februari
Tijd: 12.30 - 14.00
Kosten: 20,-
Aanmelden


Klankconcert

Beleef een oorstrelend, hartverwarmend, helend en verstillend klankconcert met klankschalen, gongs en andere instrumenten.

Wat gebeurt er tijdens een klankconcert?

Maarten Schurink van Tai Loi neemt je mee op een innerlijke reis. Je ligt (zitten mag ook) ontspannen op een matje ondersteund door bolsters, kleedjes en blokken. Zodra Tai Loi begint met spelen laat je de klanken van o.a. de klankschalen, gongs, regenpijpen en de hang over je heen komen. Maarten neemt zelfs zijn kristallen klankschalen mee, waar hij een bizar helder geluid uit produceert, wat ervoor zorgt dat je hele lichaam tot rust komt.

​Niet alleen hoor je de trillingen, je voelt ze ook in en door je lichaam trekken. Dit is waar de effecten van een klankconcert vandaan komen. De vibraties die de instrumenten produceren trekken door je hele lichaam en laat het tot in de kleinste cellen vibreren. Deze vibratie laat alle lichaamsdelen een klein beetje trillen, maar zorgt er zo wel voor dat ze volledig ontspannen. Kortom, een klankconcert is een waanzinnige ervaring!

Praktisch
Docent: Tai Loi
Datum: Zondag 1 maart
Tijd: 15.00-17.00
Kosten: 25,-
Aanmelden


Workshop Yoga Nidra

Yoga Nidra is een diepe vorm van meditatie. De staat van bewustzijn is erg ontspannen, het denken komt tot rust en door het ontspannen liggen laat je het lichaam verstillen.

Yoga Nidra wordt niet voor niets slaapyoga genoemd want een uur Yoga Nidra staat gelijk staat aan 3 tot 4 uur normale slaap.
Vooral in de drukte van het bestaan is de Yoga Nidra een krachtige tool om te ontstressen. Na afloop voelt het lichaam ontspannen, uitgerust en vol energie.

We beginnen de workshop met een paar rustgevende yogahoudingen om lichamelijke spanning los te laten. Door middel van een aandachtoefening, het stellen van een intentie (Sankalpa) en de ademhalingsoefeningen wordt je begeleidt naar totale ontspanning, de Yoga Nidra.

Heb jij behoefte aan en moment voor jezelf en wil je de volledige ontspanning van body en mind ervaren, geef je dan op voor deze workshop.

Praktisch
Docent: Bianca Hofman
Datum: Zondag 26 januari
Tijd: 14.00-16.00
Kosten: 25,-
Aanmelden


Introductie Mindfulness

In deze workshop laat Simone Verhage je kennismaken met Mindfulness.
Mindfulness is bewust zijn van wat er op dit moment speelt. Het is het focussen van je aandacht op het hier en nu. Je leert hoe je meer rust in je hoofd creëert, hoe je beter kunt concentreren en hoe je makkelijker kunt ontspannen.

Ervaar je veel stress  of pieker je veel? Zou je meer rust willen in je hoofd en lijf? Wil je meer genieten van het hier en nu? Dan is deze workshop iets voor jou!

Na deze introductie workshop zal er in november ook een 3-weekse cursus van start gaan.

Simone Verhage is coach en expert op het gebied van Mindfulness. Op haar website bijsimoon.nl kun je meer lezen over Simone en haar coachpraktijk.

Praktisch
Docent: Simone Verhage
Datum: Zondag 3 november
Tijd: 14.00 -15.30
Kosten: 25,- per workshop
Aanmelden


4-weekse Mindfulness cursus

In deze Mindfulness cursus leer je:
- Diverse mindfulness technieken
- Met een vernieuwde blik te kijken naar alles in jouw leven, ook wat jou stress en frustratie geeft
- Bewuster keuzes maken in plaats van automatisch te reageren
- Je leert je hoofd te trainen, net zoals je je spieren traint
- Hoe je je beter kunt concentreren en hoe je meer rust in je hoofd creëert.

Mindfulness is voor iedereen. Of je nu last hebt piekergedachten, niet lekker in je vel zit, een vol hoofd hebt, onrustig voelt, last hebt van stress en angst of gewoon meer rust en balans wilt zodat je meer kunt genieten van het leven.

Simone Verhage is coach en expert op het gebied van Mindfulness. Op haar website bijsimoon.nl kun je meer informatie vinden. Ook kun je bellen voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek met Simone op 06 53 65 95 37

Praktisch
Docent: Simone Verhage
Datum: Donderdag 7, 14, 21 en 28 november
Tijd: 19.00 -20.00
Kosten: € 15,- per workshop of € 50,- voor alle 4 bijeenkomsten
Aanmelden


Yogaweekend in Zeeland

In het weekend van 16 tot 18 augustus kun je opnieuw met Ciska mee naar Zeeland! In kuuroord 'De Schouw' kun je heerlijk genieten van yoga, van rust & wellness, puur & lekker eten in een prachtige omgeving.

Heb jij het gevoel dat je heel veel ballen tegelijk in de lucht moet houden? Continu aan het ‘presteren’ bent? Dat je ‘to-do’ lijst eindeloos is? We ‘moeten’ zoveel. Soms word je er gewoon zo moe van. Hoe fijn is het dan om al dat ‘moeten’ eens een paar dagen los te mogen laten? Om de tijd te nemen om te ontspannen en uit de hectiek van je dagelijks leven te stappen. En misschien van een afstandje te bekijken of al dat ‘moeten’ nou echt is wat jij ‘wilt’…

In mijn yogalessen mag je rekening houden met de mogelijkheden en de beperkingen van jouw lichaam. Het gaat om accepteren van wat er nu is, zonder oordeel. Dat klinkt misschien makkelijk of logisch, maar het kan een flinke uitdaging zijn. Ik zorg ervoor dat er altijd opties of alternatieven zijn voor houdingen die voor jou niet goed voelen. Er is voldoende tijd tussen de lessen om te reflecteren op je ervaring en inzichten.

Gun jij jezelf een weekend om meer energie en rust te voelen en even helemaal niet te hoeven presteren? In een prachtige omgeving waar niets ‘moet’ en alles ‘mag’. Geef je zelf dit weekend dan cadeau!

Voor meer info kijk hier: http://www.myownretreat.com/ciska-de-kok

Praktisch

Docent: Ciska de Kok
Datum: Vrijdag 16 augustus tot en met zondag 18 augustus

Aanmelden