Stoelyoga voor ouderen

Vanaf donderdag 27 mei van 11.00-12.00 is Marianne de Hoest weer met Stoelyoga lessen voor ouderen gestart.

Stoelyoga is een milde vorm van yoga. Sommige oefeningen voert u zittend uit. Bij staande oefeningen gebruikt u de stoel als ondersteuning. Stoelyoga is voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Het is uitermate geschikt voor ouderen met bijv. artrose.

De lessen zijn gericht op het soepeler maken van spieren en gewrichten. U leert spanning los te laten en uw concentratie en motoriek te verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van uw eigen mogelijkheden! Ook al is stoelyoga de zachtste vorm van yoga: de oefeningen hebben wel degelijk een positieve invloed op uw lichaam.

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding in het kader van Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO)

Klinkt dit goed? De lessen Stoel Yoga zijn te boeken via ons lesrooster. Instroom is elk moment mogelijk.

Wilt u eerst meer informatie?

Mail naar contact@flowyogaleiderdorp.nl of bel 06 2940 4010


Onderstaande workshops hebben reeds plaatsgevonden.


Workshop: Versterk je immuunsysteem

Op zondag 1 november van 13.00 - 15.00 geeft voedings- en leefstijlspecialist Inge van den Akker een boeiende workshop hoe je je eigen immuunsysteem kan versterken. Een thema dat actueler is dan ooit. En je hebt er meer invloed op dan je denkt!

Je immuunsysteem staat voor de bescherming van je lichaam tegen vreemde indringers. Je immuunsysteem versterken is een slimme zet als er een koude, natte herfst en winter voor de deur staan. Ontdek hoe je je immuunsysteem op natuurlijk wijze kunt versterken door yoga, meditatie en een gezellig samen zijn op afstand.

Tijdens de workshop is er aandacht voor weerstand verhogende technieken uit de Dru yoga, meditatie, voeding en andere tips die allemaal bijdrage tot een vitaal leven.

Praktisch

Docent: Inge van den Akker
Datum: Zondag 1 november
Tijd: 13.00-15.00
Kosten: €20,-


Workshop: De diepe wortels van yin yoga

Misschien doe je al een tijdje aan yin yoga of ben je hier nieuwgierig naar, maar weet je ook waar yin yoga vandaan komt? In deze workshop gaan we op zoek naar de diepe wortels van de yin yoga, zoals wij die tegenwoordig kennen. Hierbij verkennen we de oorsprong van het gedachtengoed achter yin, de filosofie van het Daoïsme.

Het Daoïsme is een filosofie die uitgaat van onze innerlijke wijsheid en een sterke verbondenheid met de natuur. De workshop bestaat uit een minicollege en een heerlijke yin yoga-sessie. (Vergeet niet om een grote handdoek mee te nemen om over de props te kunnen leggen als je die wilt gebruiken).

Yvonne studeerde archeologie aan de Universiteit van Leiden en heeft van huis uit een grote belangstelling voor de Oosterse filosofieën meegekregen.

Praktisch
Docent: Yvonne Achterkamp
Datum: Zaterdag 28 november
Tijd: 13.00-15.00
Kosten: € 25

Aanmelden


Workshop: Kinderyoga 7-11 jaar

Kinderyoga is pret hebben, want je leert gekke houdingen zoals bijvoorbeeld de ‘ondersteboven hond’ of de ‘slang’. Het gaat voor de kinderen om het vergroten van de fysieke mogelijkheden, het verhogen van het zelfvertrouwen en het leren ontspannen.

Tijdens een les wordt dynamisch bewegen afgewisseld met rustmomenten. Net als bij ‘normale’ yoga probeert kinderyoga te helpen om lichaam en geest in verbinding te brengen. Sommige oefeningen zijn erop gericht om letterlijk even stil te staan. Er is ook aandacht voor de ademhaling, massage en een eindontspanning.

Caroline Verburg is in het dagelijkse leven werkzaam als kinderverpleegkundige. Yoga is al jaren haar passie. Onlangs heeft zij de opleiding tot kinderyogadocent afgerond. Ze staat te springen om lessen en workshops Kinderyoga te geven bij Flow Yoga!

Praktisch
Docent: Caroline Verburg
Datum: Zondag 15 november
Tijd: 14.00-15.15
Kosten: € 5,-

Aanmelden


Klankconcert

Maarten komt weer een Klankconcert geven bij Flow Yoga Leiderdorp!
In verband met de Corona maatregelen geeft hij niet 1 maar 2 concerten.

Beleef een oorstrelend, hartverwarmend, helend en verstillend klankconcert met klankschalen, gongs en andere instrumenten.

Wat gebeurt er tijdens een klankconcert?

Maarten Schurink van Tai Loi neemt je mee op een innerlijke reis. Je ligt (zitten mag ook) ontspannen op een matje. Zodra Tai Loi begint met spelen laat je de klanken van o.a. de klankschalen, gongs, regenpijpen en de hang over je heen komen. Maarten neemt zelfs zijn kristallen klankschalen mee, waar hij een bizar helder geluid uit produceert, wat ervoor zorgt dat je hele lichaam tot rust komt.

​Niet alleen hoor je de trillingen, je voelt ze ook in en door je lichaam trekken. Dit is waar de effecten van een klankconcert vandaan komen. De vibraties die de instrumenten produceren trekken door je hele lichaam en laat het tot in de kleinste cellen vibreren. Deze vibratie laat alle lichaamsdelen een klein beetje trillen, maar zorgt er zo wel voor dat ze volledig ontspannen. Kortom, een klankconcert is een waanzinnige ervaring!

Praktisch
Docent: Tai Loi
Datum: Zondag 22 november
Tijd: 14.30-15.30 of 16.00 - 17.00
Kosten: 25,-

Aanmelden


Workshop: Taiji Qigong Shibashi

In deze workshop gaan we aan de slag met de achttien vormen van de Taiji Qigong shibashi-serie. De bewegingen van deze serie zijn relatief eenvoudig en zijn een mooie introductie (of verdieping) voor het beoefenen van qigong. De vormen hebben prachtige namen, zoals ‘het roeien van de boot in het midden van het meer’ en ‘de vliegende duif spreidt zijn vleugels’. Naast de techniek van de bewegingen en het beleven, is er aandacht voor de symboliek van de houdingen en achtergronden van qigong.

Qigong maakt gebruik van zachte en vloeiende bewegingen die vooral staand worden uitgevoerd. Doordat de vormen met aandacht worden uitgevoerd, hebben zij een meditatief effect en kan qigong bijdragen aan het brengen van meer harmonie tussen lichaam, adem en geest.

Praktisch
Docent: Yvonne Achterkamp
Datum: Zaterdag 12 december
Tijd: 13.00-15.00
Kosten: € 25,-

Aanmelden

Yin Yoga + Energiebehandeling op afstand

Tijdens de eindontspanning van de Yin Yoga lessen op zondagavond 6 september en dinsdagavond 8 september, geeft Wouter van Gijzen een gratis energiebehandeling op afstand.

Wouter heeft al jaren een praktijk voor acupunctuur en energiewerk in Leiden onder de naam Bio Qi met als slogan: Providing People with Positive Energy. En positieve energie is precies wat je kunt krijgen tijdens de eindontspanning van de Yin Yoga les, als je dat al niet van de les zelf krijgt ;-).

Een energiebehandeling van Wouter, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Reiki of Reconnective Healing en kan de chakra’s en het energieveld rondom het lichaam in balans brengen waardoor fysieke en emotionele klachten kunnen verminderen.

Stel je eens voor wanneer jouw klachten weg of verminderd zijn: wat is er nog meer mogelijk? Kijk voor meer informatie over energiebehandeling op afstand op de website van Bio Qi.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat een energiebehandeling op afstand voor jou kan betekenen?

Schrijf je dan snel in voor een van deze lessen om verzekerd te zijn van een plek.

Vervolgens stuur je een WhatsApp bericht naar Wouter op 06 5432 7479 met daarin je voor- en achternaam en aan welke Yin Yoga les (6 of 8 september) je meedoet. Je kunt Wouter tot uiterlijk één uur voordat de les begint appen.

Praktisch

Docent: Ciska de Kok & Wouter van Gijzen
Datum: Zondag 6 en dinsdag 8 september
Tijd: Zondag 19.30 & dinsdag 20.30
Kosten: Reguliere lesprijs

Aanmelden


Yogacruise

Beeld het je eens in: een week lang deinen op de golven. Het ruisen van de zeewind. De warmte van de zon op je huid. De stilte in jezelf. En, niet te vergeten yoga! Dat en nog veel meer kun je ervaren tijdens de Yogacruise.

Check hier de tarieven voor 2020: https://www.yogacruise.nl/yoga-vakantie-turkije/

Wees er snel bij en neem een optie op de Yogacruise met Ciska: https://www.yogacruise.nl/ja-ik-ga-mee/

Praktisch

Docent: Ciska de Kok
Datum: 19 - 26 september

Aanmelden


Workshop Breathwork & Flow

Ambre is een van de Flow Yoga docenten van het eerste uur. Na Flow Yoga heeft zij jarenlang lesgegeven en gewerkt voor Rachel Brathen (beter bekend als Yoga girl). Ik ben dan ook trots en vereerd dat Ambre aanstaande zaterdag een workshop bij ons komt geven.

Ambre staat bekend om haar originele lessen. Ze kan als geen ander een heerlijke Flowles opbouwen. Daarnaast heeft zij zich helemaal verdiept in de Breathwork techniek, wat je kunt zien als een emotionele detox. Een techniek om vastgelopen energie weer te laten stromen en blokkades los te laten.

In deze workshop zal Ambre je door een Gentle Flow les van 60 minuten begeleiden om oude energie en spanning van je af te schudden en ruimte te creëren voor de kracht van je adem. Vervolgens gaat de workshop over in een Breathwork sessie van 3 x 7 minuten ademen. Dit begint met een geleide meditatie waarin je steeds meer in het in het hier en nu komt. Daarna pas je een krachtige ademtechniek toe, waardoor je eventuele blokkades gaat voelen en adem je door deze blokkades heen. Zo kom je steeds een laagje dieper bij jezelf. Zoals Ambre zegt: “It is a dynamic, wild but beautiful ride”.

De workshop wordt in het Engels gegeven.

Praktisch
Docent: Ambre van de Berg
Datum: Zaterdag 29 februari
Tijd: 12.30 - 14.00
Kosten: 20,-
Aanmelden


Workshop Yoga Nidra

Yoga Nidra is een diepe vorm van meditatie. De staat van bewustzijn is erg ontspannen, het denken komt tot rust en door het ontspannen liggen laat je het lichaam verstillen.

Yoga Nidra wordt niet voor niets slaapyoga genoemd want een uur Yoga Nidra staat gelijk staat aan 3 tot 4 uur normale slaap.
Vooral in de drukte van het bestaan is de Yoga Nidra een krachtige tool om te ontstressen. Na afloop voelt het lichaam ontspannen, uitgerust en vol energie.

We beginnen de workshop met een paar rustgevende yogahoudingen om lichamelijke spanning los te laten. Door middel van een aandachtoefening, het stellen van een intentie (Sankalpa) en de ademhalingsoefeningen wordt je begeleidt naar totale ontspanning, de Yoga Nidra.

Heb jij behoefte aan en moment voor jezelf en wil je de volledige ontspanning van body en mind ervaren, geef je dan op voor deze workshop.

Praktisch
Docent: Bianca Hofman
Datum: Zondag 26 januari
Tijd: 14.00-16.00
Kosten: 25,-
Aanmelden


Introductie Mindfulness

In deze workshop laat Simone Verhage je kennismaken met Mindfulness.
Mindfulness is bewust zijn van wat er op dit moment speelt. Het is het focussen van je aandacht op het hier en nu. Je leert hoe je meer rust in je hoofd creëert, hoe je beter kunt concentreren en hoe je makkelijker kunt ontspannen.

Ervaar je veel stress  of pieker je veel? Zou je meer rust willen in je hoofd en lijf? Wil je meer genieten van het hier en nu? Dan is deze workshop iets voor jou!

Na deze introductie workshop zal er in november ook een 3-weekse cursus van start gaan.

Simone Verhage is coach en expert op het gebied van Mindfulness. Op haar website bijsimoon.nl kun je meer lezen over Simone en haar coachpraktijk.

Praktisch
Docent: Simone Verhage
Datum: Zondag 3 november
Tijd: 14.00 -15.30
Kosten: 25,- per workshop
Aanmelden


4-weekse Mindfulness cursus

In deze Mindfulness cursus leer je:
- Diverse mindfulness technieken
- Met een vernieuwde blik te kijken naar alles in jouw leven, ook wat jou stress en frustratie geeft
- Bewuster keuzes maken in plaats van automatisch te reageren
- Je leert je hoofd te trainen, net zoals je je spieren traint
- Hoe je je beter kunt concentreren en hoe je meer rust in je hoofd creëert.

Mindfulness is voor iedereen. Of je nu last hebt piekergedachten, niet lekker in je vel zit, een vol hoofd hebt, onrustig voelt, last hebt van stress en angst of gewoon meer rust en balans wilt zodat je meer kunt genieten van het leven.

Simone Verhage is coach en expert op het gebied van Mindfulness. Op haar website bijsimoon.nl kun je meer informatie vinden. Ook kun je bellen voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek met Simone op 06 53 65 95 37

Praktisch
Docent: Simone Verhage
Datum: Donderdag 7, 14, 21 en 28 november
Tijd: 19.00 -20.00
Kosten: € 15,- per workshop of € 50,- voor alle 4 bijeenkomsten
Aanmelden


Yogaweekend in Zeeland

In het weekend van 16 tot 18 augustus kun je opnieuw met Ciska mee naar Zeeland! In kuuroord 'De Schouw' kun je heerlijk genieten van yoga, van rust & wellness, puur & lekker eten in een prachtige omgeving.

Heb jij het gevoel dat je heel veel ballen tegelijk in de lucht moet houden? Continu aan het ‘presteren’ bent? Dat je ‘to-do’ lijst eindeloos is? We ‘moeten’ zoveel. Soms word je er gewoon zo moe van. Hoe fijn is het dan om al dat ‘moeten’ eens een paar dagen los te mogen laten? Om de tijd te nemen om te ontspannen en uit de hectiek van je dagelijks leven te stappen. En misschien van een afstandje te bekijken of al dat ‘moeten’ nou echt is wat jij ‘wilt’…

In mijn yogalessen mag je rekening houden met de mogelijkheden en de beperkingen van jouw lichaam. Het gaat om accepteren van wat er nu is, zonder oordeel. Dat klinkt misschien makkelijk of logisch, maar het kan een flinke uitdaging zijn. Ik zorg ervoor dat er altijd opties of alternatieven zijn voor houdingen die voor jou niet goed voelen. Er is voldoende tijd tussen de lessen om te reflecteren op je ervaring en inzichten.

Gun jij jezelf een weekend om meer energie en rust te voelen en even helemaal niet te hoeven presteren? In een prachtige omgeving waar niets ‘moet’ en alles ‘mag’. Geef je zelf dit weekend dan cadeau!

Voor meer info kijk hier: http://www.myownretreat.com/ciska-de-kok

Praktisch

Docent: Ciska de Kok
Datum: Vrijdag 16 augustus tot en met zondag 18 augustus

Aanmelden