Start nieuwe Biodanzagroep

Op maandagochtend 7 oktober 2019 start Nanne Vervoordeldonk met een nieuwe biodanzagroep voor mensen met en zonder biodanza-ervaring.

Biodanza is dansen als middel om je te ontplooien – als middel om (nóg) gelukkiger te worden. We dansen op muziek; er zijn geen vaste passen. Sommige dansen zijn dynamisch, met veel verplaatsing door de zaal: je hebt daarbij je ogen open. Er zijn ook dansen waarbij je verstilt, en je nauwelijks nog verplaatst; je kunt je ogen dan sluiten. Ik leid je door het proces van dynamische activiteit naar verzachting en verstilling. Jij hoeft er niet over na te denken. Je hoeft alleen maar te dansen... Aan het eind van de les ben je weer dynamisch en scherp genoeg om naar buiten te gaan!

We dansen op allerlei soorten muziek: The Beatles, Pink Floyd, Chopin, Vivaldi, Miriam Makeba, Japanse drum, Braziliaanse samba, jazz... om maar een greep te doen.
Sommige dansen doe je alleen, andere in paren of kleine groepjes; sommige ook met de hele groep. Ieder danst binnen z’n eigen mogelijkheden. Een 80-plusser kan moeiteloos dansen met een 25-jarige! Wie moeilijk ter been is, kan de sterren van de hemel dansen!

Biodanza brengt je dicht bij jezelf – en daardoor ook dicht bij anderen.
Tijdens de les wordt niet gesproken.
Als het even kan, dansen we op blote voeten. Als dat niet mogelijk voor je is, dans je met iets aan je voeten.

Praktisch
Docent: Nanne Vervoordeldonk
Datum: Vanaf maandag 7 oktober wekelijks
Tijd: 11.00 -13.00
Meer info & aanmelden: bel of app 06-158 74 396 of mail nannevervoordeldonk@gmail.com


Klankconcert

Beleef een oorstrelend, hartverwarmend, helend en verstillend klankconcert met klankschalen, gongs en andere instrumenten.

Wat gebeurt er tijdens een klankconcert?

Maarten Schurink van Tai Loi neemt je mee op een innerlijke reis. Je ligt (zitten mag ook) ontspannen op een matje ondersteund door bolsters, kleedjes en blokken. Zodra Tai Loi begint met spelen laat je de klanken van o.a. de klankschalen, gongs, regenpijpen en de hang over je heen komen. Maarten neemt zelfs zijn kristallen klankschalen mee, waar hij een bizar helder geluid uit produceert, wat ervoor zorgt dat je hele lichaam tot rust komt.

​Niet alleen hoor je de trillingen, je voelt ze ook in en door je lichaam trekken. Dit is waar de effecten van een klankconcert vandaan komen. De vibraties die de instrumenten produceren trekken door je hele lichaam en laat het tot in de kleinste cellen vibreren. Deze vibratie laat alle lichaamsdelen een klein beetje trillen, maar zorgt er zo wel voor dat ze volledig ontspannen. Kortom, een klankconcert is een waanzinnige ervaring!

Praktisch
Docent: Tai Loi
Datum: Zondag 13 oktober & zondag 15 december
Tijd: 15.00-17.00
Kosten: 25,-
Aanmelden


Workshop Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga is (CAY) is ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Bij CAY wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen, zoals een stripje en een rolletje, die helpen om specifieke onderdelen van het lichaam, vaak rond de wervelkolom, te ontspannen. Met behulp van de zwaartekracht, meditatie en verschillende attributen ontstaat ontspanning in de diepere lagen van de spieren en kunnen botstructuren weer terug bewegen naar hun oorspronkelijke positie. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je meer ruimte in je lichaam hebt om rechter op te zitten en lopen en dat chronische pijn in de onderrug, schouders en nek verdwijnen.

Chantal volgt de opleiding bij Gert van Leeuwen in Amsterdam en zij introduceert je tijdens deze workshop in de beginselen van Critical Alignment Yoga!

Praktisch
Docent: Chantal Barneveld
Datum: Zaterdag 19 oktober, 16 november en 14 december
Tijd: 12.30 -14.00
Kosten: 25,-
Aanmelden


Workshop Yoga Nidra

Yoga Nidra is een diepe vorm van meditatie. De staat van bewustzijn is erg ontspannen, het denken komt tot rust en door het ontspannen liggen laat je het lichaam verstillen.

Yoga Nidra wordt niet voor niets slaapyoga genoemd want een uur Yoga Nidra staat gelijk staat aan 3 tot 4 uur normale slaap.
Vooral in de drukte van het bestaan is de Yoga Nidra een krachtige tool om te ontstressen. Na afloop voelt het lichaam ontspannen, uitgerust en vol energie.

We beginnen de workshop met een paar rustgevende yogahoudingen om lichamelijke spanning los te laten. Door middel van een aandachtoefening, het stellen van een intentie (Sankalpa) en de ademhalingsoefeningen wordt je begeleidt naar totale ontspanning, de Yoga Nidra.

Heb jij behoefte aan en moment voor jezelf en wil je de volledige ontspanning van body en mind ervaren, geef je dan op voor deze workshop.

Praktisch
Docent: Bianca Hofman
Datum: Zondag 27 oktober
Tijd: 14.00-16.00
Kosten: 25,-
Aanmelden


Introductie Mindfulness

In deze workshop laat Simone Verhage je kennismaken met Mindfulness.
Mindfulness is bewust zijn van wat er op dit moment speelt. Het is het focussen van je aandacht op het hier en nu. Je leert hoe je meer rust in je hoofd creëert, hoe je beter kunt concentreren en hoe je makkelijker kunt ontspannen.

Ervaar je veel stress  of pieker je veel? Zou je meer rust willen in je hoofd en lijf? Wil je meer genieten van het hier en nu? Dan is deze workshop iets voor jou!

Na deze introductie workshop zal er in november ook een 3-weekse cursus van start gaan.

Simone Verhage is coach en expert op het gebied van Mindfulness. Op haar website bijsimoon.nl kun je meer lezen over Simone en haar coachpraktijk.

Praktisch
Docent: Simone Verhage
Datum: Zondag 3 november
Tijd: 14.00 -15.30
Kosten: 25,- per workshop
Aanmelden


Workshop: meer energie met eenvoudige oefeningen

Heeft je lichaam een oppepper nodig? Met eenvoudige oefeningen geef jij je lichaam een boost ter bestrijding van veelvoorkomende kwalen als vermoeidheid, hoofdpijn en slapeloosheid.

Tijdens de workshop leer je om bewust te worden van je energiesystemen van je lichaam en daarmee te werken. Na een korte uitleg over energetisch genezen volgen er eenvoudige maar krachtige oefeningen oefeningen. Door het bekloppen, masseren, vasthouden van energiepunten en met de hand volgen van bepaalde energiebanen kunnen de doorstroming, balans en harmonie in het energiesysteem van het lichaam hersteld worden. Ook worden oefeningen voor een dagelijkse energiebehandeling van vijf minuten aangereikt. De oefeningen zijn terug te vinden in het energieboekje van Dona Eden waarmee we tijdens de workshop werken.

De oefeningen (uit de kinesiologie en Dru yoga) bevorderen de ontspanning, versterkt je immuunsysteem en maakt je sterker.

De les wordt gegeven door Inge van den Akker. Zij is niet alleen (Dru)Yoga en Pilates docent, zij is ook orthomoleculair diëtist. Je kunt meer over Inge en haar praktijk lezen op https://praktijknatuurgeneeskunde.com

Praktisch
Docent: Inge van den Akker
Datum: Zaterdag 9 november
Tijd: 10.30 -12.00
Kosten: 25,- per workshop
Aanmelden


Yogacruise

Beeld het je eens in: een week lang deinen op de golven. Het ruisen van de zeewind. De warmte van de zon op je huid. De stilte in jezelf. En, niet te vergeten yoga! Dat en nog veel meer kun je ervaren tijdens de Yogacruise. In 2020 kun je opnieuw met Ciska mee op 27 juni of 19 september.

Als je voor 31 december boekt krijg je 100 euro korting. Geef je mijn naam door dan krijg je extra korting!

Check hier de tarieven voor mei 2020: https://www.yogacruise.nl/yoga-vakantie-turkije/

Wees er snel bij en neem een optie op de Yogacruise met Ciska: https://www.yogacruise.nl/ja-ik-ga-mee/

Praktisch

Docent: Ciska de Kok
Datum: 27 juni - 4 juli & 19 - 26 september

Aanmelden


Onderstaande workshops hebben reeds plaatsgevonden en worden in de toekomst opnieuw georganiseerd.

Yogaweekend in Zeeland

In het weekend van 16 tot 18 augustus kun je opnieuw met Ciska mee naar Zeeland! In kuuroord 'De Schouw' kun je heerlijk genieten van yoga, van rust & wellness, puur & lekker eten in een prachtige omgeving.

Heb jij het gevoel dat je heel veel ballen tegelijk in de lucht moet houden? Continu aan het ‘presteren’ bent? Dat je ‘to-do’ lijst eindeloos is? We ‘moeten’ zoveel. Soms word je er gewoon zo moe van. Hoe fijn is het dan om al dat ‘moeten’ eens een paar dagen los te mogen laten? Om de tijd te nemen om te ontspannen en uit de hectiek van je dagelijks leven te stappen. En misschien van een afstandje te bekijken of al dat ‘moeten’ nou echt is wat jij ‘wilt’…

In mijn yogalessen mag je rekening houden met de mogelijkheden en de beperkingen van jouw lichaam. Het gaat om accepteren van wat er nu is, zonder oordeel. Dat klinkt misschien makkelijk of logisch, maar het kan een flinke uitdaging zijn. Ik zorg ervoor dat er altijd opties of alternatieven zijn voor houdingen die voor jou niet goed voelen. Er is voldoende tijd tussen de lessen om te reflecteren op je ervaring en inzichten.

Gun jij jezelf een weekend om meer energie en rust te voelen en even helemaal niet te hoeven presteren? In een prachtige omgeving waar niets ‘moet’ en alles ‘mag’. Geef je zelf dit weekend dan cadeau!

Voor meer info kijk hier: http://www.myownretreat.com/ciska-de-kok

Praktisch

Docent: Ciska de Kok
Datum: Vrijdag 16 augustus tot en met zondag 18 augustus

Aanmelden