Yin Yoga

Workshops Yin XL en Meridianen

Yin XL en de meridianen is een twee uur durende yin yoga workshop in een serie van vijf waarin we de houdingen langer vasthouden dan in een reguliere les en waarbij we aandacht geven aan de meridianen.

Een workshop waarin je de stilte vindt in jezelf, waarbij je extra de tijd krijgt om te ontspannen in de houding zodat je je bindweefsel maximaal versoepelt en een workshop waarin we aandacht geven aan het derde doel van yin yoga. Het deblokkeren en stimuleren van de energiebanen, ook wel meridianen genoemd, die in verbinding staan met de organen.

Vanuit de Chinese Traditionele Geneeskunde  komt de theorie dat wij als mens naast verschillende stelsels in ons lichaam zoals ons zenuwstelsel ook een energiestelsel hebben. Dit energiestelsel wordt het meridianenstelsel genoemd en we bespreken tijdens iedere workshop één van de vijf paar hoofdmeridianen die ieder apart met een  orgaan in verbinding staan.

De workshops vinden plaats vanaf januari 2019 gedurende vijf maanden op de eerste zondagavond van de maand van 19.30 tot 21.30 uur. Na afloop van de workshop ontvang je een kaart met een beschrijving van de houdingen die op die avond zijn uitgevoerd, met de bijbehorende stretchgebieden en de routes van de besproken meridianen paren.

Heb je zin in een extra lange yinles en vind je het interessant om meer te weten te komen over de meridianen, kom dan meedoen met één of met alle vijf de workshops.

Iedere workshop staat in het teken van één van de paar hoofdmeridianen met de bijbehorende twee organen. Zie hieronder de data met bijbehorend meridianenpaar.

Data workshops in 2019:
zondag 6 januari - longen en dikke darm
zondag 3 februari - maag en milt
zondag 3 maart - hart en dunne darm
zondag 7 april - blaas en nieren
zondag 5 mei - galblaas en lever

Praktisch

Docent: Marijke Ziegelaar
Datum: Zondag 6 januari, 3 februari, 3 maart, 7 april en 5 mei
Tijd: 19.30 - 21.30
Kosten: 25,- per workshop
Locatie: Flow Yoga Leiderdorp, Splinterlaan 154C
Aanmelden 


Workshop Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga is (CAY) is ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Bij CAY wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen, zoals een stripje en een rolletje, die helpen om specifieke onderdelen van het lichaam, vaak rond de wervelkolom, te ontspannen. Met behulp van de zwaartekracht, meditatie en verschillende attributen ontstaat ontspanning in de diepere lagen van de spieren en kunnen botstructuren weer terug bewegen naar hun oorspronkelijke positie. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je meer ruimte in je lichaam hebt om rechter op te zitten en lopen en dat chronische pijn in de onderrug, schouders en nek verdwijnen.

Chantal volgt de opleiding bij Gert van Leeuwen in Amsterdam en zij introduceert je tijdens deze workshop in de beginselen van Critical Alignment Yoga!

Praktisch
Docent: Chantal Barneveld
Datum: Zaterdag 6 april en 25 mei
Tijd: 13.30 -15.00
Kosten: 25,-
Aanmelden


Workshops Hormoon Yoga

Hormoonyoga is een aanrader voor iedere vrouw; jong en oud!
In iedere fase van je leven kun je last hebben van klachten als je hormonen uit balans zijn. Denk aan PMS, overgang, zwangerschap, burn-out etc.. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van opvliegers, slapeloze nachten, eetbuien en gewichtstoename, hoofdpijn, vermoeidheid of moeite hebben met zwanger worden.

Hormoonyoga wordt gegeven in 4 workshops. De workshops brengen je ontspanning en bevorderen een grotere hormonale en emotionele balans. De oefeningen zijn zeer toegankelijk, ook als je geen ervaring hebt met yoga. Tijdens de bijeenkomsten kom je in beweging en iedere workshop sluiten we af met een heerlijke ontspanning om tot rust te komen.
Na afloop van de workshop ontvang je een syllabus met een beschrijving van yoga-oefeningen, waarmee je dagelijks aan de slag kan.

De lessen worden gegeven door Inge van den Akker. Zij is niet alleen (Dru)Yoga en Pilates docent, zij is ook orthomoleculair diëtist. Je kunt meer over Inge en haar praktijk lezen op https://praktijknatuurgeneeskunde.com

Praktisch
Docent: Inge van den Akker
Datum: Zaterdag 13 april, 4 mei, 15 juni en 6 juli
Tijd: 10.30 -12.00
Kosten: 25,- per workshop of 90,- voor alle 4 workshops
Aanmelden


Mahorikatan – een helende trancedans

In het weekend van 18 & 19 mei wordt er voor het eerst in Nederland een Mahorikatan Biodanza weekend georganiseerd in de studio van Flow Yoga Leiderdorp!

Het weekend wordt geleid door Philippe Lenaif, een gerenommeerde Biodanza docent en sjamaan.
Mahorikatan is een dans in een veranderde staat van bewustzijn. Het is een zachte, subtiele, diepe trance, waarbij persoonlijke stress en innerlijke chaos oplossen.

De organisatie van het weekend is in handen van Nanne Vervoordeldonk, zij heeft lange tijd Biodanza lessen gegeven in de studio van Flow Yoga Leiderdorp. Op haar website http://www.nanne-vervoordeldonk.nl kun je meer informatie vinden over de Mahorikatan en je aanmelden.

Praktisch
Docent: Philippe Lenaif
Datum: Zaterdag 18 en zondag 19 mei
Tijd: 10.00 -18.00
Meer info en aanmelden:http://www.nanne-vervoordeldonk.nl


Klankconcert

Beleef een oorstrelend, hartverwarmend, helend en verstillend klankconcert met klankschalen, gongs en andere instrumenten.

Wat gebeurt er tijdens een klankconcert?

Maarten Schurink van Tai Loi neemt je mee op een innerlijke reis. Je ligt (zitten mag ook) ontspannen op een matje ondersteund door bolsters, kleedjes en blokken. Zodra Tai Loi begint met spelen laat je de klanken van o.a. de klankschalen, gongs, regenpijpen en de hang over je heen komen. Maarten neemt zelfs zijn kristallen klankschalen mee, waar hij een bizar helder geluid uit produceert, wat ervoor zorgt dat je hele lichaam tot rust komt.

​Niet alleen hoor je de trillingen, je voelt ze ook in en door je lichaam trekken. Dit is waar de effecten van een klankconcert vandaan komen. De vibraties die de instrumenten produceren trekken door je hele lichaam en laat het tot in de kleinste cellen vibreren. Deze vibratie laat alle lichaamsdelen een klein beetje trillen, maar zorgt er zo wel voor dat ze volledig ontspannen. Kortom, een klankconcert is een waanzinnige ervaring!

Praktisch
Docent: Tai Loi
Datum: 23 juni
Tijd: 15.00-17.00
Kosten: 25,-
Aanmelden


Yogacruise

Beeld het je eens in: een week lang deinen op de golven. Het ruisen van de zeewind. De warmte van de zon op je huid. De stilte in jezelf. En, niet te vergeten yoga! Dat en nog veel meer kun je ervaren tijdens de Yogacruise. In 2019 gaat Ciska weer!

Ga jij gezellig mee?
Check hier de tarieven voor mei 2019: https://www.yogacruise.nl/yoga-vakantie-turkije/

De week van 11-18 mei zit al vol. Maar gelukkig heb je nog een mogelijkheid, want van 21-28 september gaat Ciska nog een keer! Wees er snel bij en neem een optie op de Yogacruise met Ciska: https://www.yogacruise.nl/ja-ik-ga-mee/

Praktisch

Docent: Ciska de Kok
Datum: Zaterdag 11-18 mei (VOL), zaterdag 21-28 september

Aanmelden


Yogaweekend in Zeeland

In het weekend van 16 tot 18 augustus kun je opnieuw met Ciska mee naar Zeeland! In kuuroord 'De Schouw' kun je heerlijk genieten van yoga, van rust & wellness, puur & lekker eten in een prachtige omgeving.

Heb jij het gevoel dat je heel veel ballen tegelijk in de lucht moet houden? Continu aan het ‘presteren’ bent? Dat je ‘to-do’ lijst eindeloos is? We ‘moeten’ zoveel. Soms word je er gewoon zo moe van. Hoe fijn is het dan om al dat ‘moeten’ eens een paar dagen los te mogen laten? Om de tijd te nemen om te ontspannen en uit de hectiek van je dagelijks leven te stappen. En misschien van een afstandje te bekijken of al dat ‘moeten’ nou echt is wat jij ‘wilt’…

In mijn yogalessen mag je rekening houden met de mogelijkheden en de beperkingen van jouw lichaam. Het gaat om accepteren van wat er nu is, zonder oordeel. Dat klinkt misschien makkelijk of logisch, maar het kan een flinke uitdaging zijn. Ik zorg ervoor dat er altijd opties of alternatieven zijn voor houdingen die voor jou niet goed voelen. Er is voldoende tijd tussen de lessen om te reflecteren op je ervaring en inzichten.

Gun jij jezelf een weekend om meer energie en rust te voelen en even helemaal niet te hoeven presteren? In een prachtige omgeving waar niets ‘moet’ en alles ‘mag’. Geef je zelf dit weekend dan cadeau!

Voor meer info kijk hier: http://www.myownretreat.com/ciska-de-kok

Praktisch

Docent: Ciska de Kok
Datum: Vrijdag 16 augustus tot en met zondag 18 augustus

Aanmelden