Yin Yoga

Workshops Yin XL en Meridianen

Yin XL en de meridianen is een twee uur durende yin yoga workshop in een serie van vijf waarin we de houdingen langer vasthouden dan in een reguliere les en waarbij we aandacht geven aan de meridianen.

Een workshop waarin je de stilte vindt in jezelf, waarbij je extra de tijd krijgt om te ontspannen in de houding zodat je je bindweefsel maximaal versoepelt en een workshop waarin we aandacht geven aan het derde doel van yin yoga. Het deblokkeren en stimuleren van de energiebanen, ook wel meridianen genoemd, die in verbinding staan met de organen.

Vanuit de Chinese Traditionele Geneeskunde  komt de theorie dat wij als mens naast verschillende stelsels in ons lichaam zoals ons zenuwstelsel ook een energiestelsel hebben. Dit energiestelsel wordt het meridianenstelsel genoemd en we bespreken tijdens iedere workshop één van de vijf paar hoofdmeridianen die ieder apart met een  orgaan in verbinding staan.

De workshops vinden plaats vanaf januari 2019 gedurende vijf maanden op de eerste zondagavond van de maand van 19.30 tot 21.30 uur. Na afloop van de workshop ontvang je een kaart met een beschrijving van de houdingen die op die avond zijn uitgevoerd, met de bijbehorende stretchgebieden en de routes van de besproken meridianen paren.

Heb je zin in een extra lange yinles en vind je het interessant om meer te weten te komen over de meridianen, kom dan meedoen met één of met alle vijf de workshops.

Iedere workshop staat in het teken van één van de paar hoofdmeridianen met de bijbehorende twee organen. Zie hieronder de data met bijbehorend meridianenpaar.

Data workshops in 2019:
zondag 6 januari - longen en dikke darm
zondag 3 februari - maag en milt
zondag 3 maart - hart en dunne darm
zondag 7 april - blaas en nieren
zondag 5 mei - galblaas en lever

Praktisch

Docent: Marijke Ziegelaar
Datum: Zondag 6 januari, 3 februari, 3 maart, 7 april en 5 mei
Tijd: 19.30 - 21.30
Kosten: 25,- per workshop
Locatie: Flow Yoga Leiderdorp, Splinterlaan 154C
Aanmelden 


Yoga bij kanker

Beoefenen van yoga in een moeilijke periode

Vaak wordt gezegd dat Yoga voor iedereen een positief effect heeft. Maar kan Yoga ook een positieve invloed hebben op lichaam en geest tijdens deze zware periode? Over het beantwoorden van deze vraag hoeven we niet lang na te denken, want ‘JA!’ Yoga kan heel veel betekenen voor kankerpatiënten.

Als kankerpatiënt maak je een moeilijke en stressvolle tijd door. Het is goed mogelijk dat je daardoor het vertrouwen in je lichaam verloren hebt en angst hebt om te bewegen. Yoga kan je helpen om het vertrouwen in jezelf en je lichaam terug te krijgen. Ook helpt Yoga om meer rust in je hoofd te krijgen.

De yoga houdingen worden aangepast aan jouw mogelijkheden. Waar nodig gebruiken we kussens of dekens om een houding aangenamer te maken. Zo is het voor iedereen mogelijk om mee te doen. Door de rustige oefeningen wordt je lichaam langzaamaan weer soepeler en krachtiger. Na de les drinken we met elkaar een lekker kopje thee of koffie en is er gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen.

De les wordt gegeven door Bianca Hofman, hatha yoga en yin yoga docent. Zij heeft als coördinator gewerkt in een inloophuis voor mensen met kanker. Vanuit deze ervaring is zij de opleiding yoga en kanker gaan volgen om vervolgens bij diverse inloophuizen yogalessen te geven.

Het verdient aanbeveling, voor je met de lessen wilt starten, met je behandelend arts/ fysiotherapeut te overleggen.

Praktisch

Docent: Bianca Hofman
Datum: Vanaf donderdag 7 februari wekelijks
Tijd: 13.00-14.00
Kosten: Reguliere strippenkaarten
Locatie: Flow Yoga Leiderdorp, Splinterlaan 154C
Aanmelden 


Yoga Nidra Workshop: De kracht van Zelfcompassie

Deze Yoga Nidra workshop staat in het teken van vriendelijker mogen zijn voor jezelf. Wanneer je veel stress hebt, is het soms lastig om niet nog harder te gaan werken aan jezelf. Voor je het weet ga je maar door en vergeet je dat je ook voor jezelf mag zorgen en dat je vriendelijk mag zijn voor jezelf. Ontdek hoe jij meer zelfcompassie kunt ervaren, ook al vind je dit soms lastig!

Tijdens deze workshop neemt Maria je mee naar ontspanning en verken je diepere lagen van jezelf. Yoga Nidra is een vorm van yoga waarbij je niets doet en je door middel van begeleiding mee wordt genomen naar een diepe ontspanning. Vaak staan we, zelfs tijdens yogalessen, ongemerkt altijd op een soort spanning. Via Yoga Nidra merk je waar die spanning zich vasthoudt en hoe je weer kunt loslaten. Juist met Yoga Nidra kun je heel goed werken met thema’s en deze verdieping geven, Maria neemt je daar in mee. Je ervaart 2 keer een uitgebreide yoga nidra en je kunt na tijd de geluidsopnames nog beluisteren en thuis zelf verder gaan met dit onderwerp.

Praktisch
Docent: Maria ter Beek
Datum: Zondag 17 februari
Tijd: 13.00-15.30
Kosten: 30,-
Aanmelden


Workshop Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga is (CAY) is ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Bij CAY wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen, zoals een stripje en een rolletje, die helpen om specifieke onderdelen van het lichaam, vaak rond de wervelkolom, te ontspannen. Met behulp van de zwaartekracht, meditatie en verschillende attributen ontstaat ontspanning in de diepere lagen van de spieren en kunnen botstructuren weer terug bewegen naar hun oorspronkelijke positie. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je meer ruimte in je lichaam hebt om rechter op te zitten en lopen en dat chronische pijn in de onderrug, schouders en nek verdwijnen.

Chantal volgt de opleiding bij Gert van Leeuwen in Amsterdam en zij introduceert je tijdens deze workshop in de beginselen van Critical Alignment Yoga!

Praktisch
Docent: Chantal Barneveld
Datum: Zaterdag 23 februari
Tijd: 13:00 - 15:00
Kosten: 25,-
Aanmelden


Klankconcert

Beleef een oorstrelend, hartverwarmend, helend en verstillend klankconcert met klankschalen, gongs en andere instrumenten.

Wat gebeurt er tijdens een klankconcert?

Maarten Schurink van Tai Loi neemt je mee op een innerlijke reis. Je ligt (zitten mag ook) ontspannen op een matje ondersteund door bolsters, kleedjes en blokken. Zodra Tai Loi begint met spelen laat je de klanken van o.a. de klankschalen, gongs, regenpijpen en de hang over je heen komen. Maarten neemt zelfs zijn kristallen klankschalen mee, waar hij een bizar helder geluid uit produceert, wat ervoor zorgt dat je hele lichaam tot rust komt.

​Niet alleen hoor je de trillingen, je voelt ze ook in en door je lichaam trekken. Dit is waar de effecten van een klankconcert vandaan komen. De vibraties die de instrumenten produceren trekken door je hele lichaam en laat het tot in de kleinste cellen vibreren. Deze vibratie laat alle lichaamsdelen een klein beetje trillen, maar zorgt er zo wel voor dat ze volledig ontspannen. Kortom, een klankconcert is een waanzinnige ervaring!

Praktisch
Docent: Tai Loi
Datum: 24 februari
Tijd: 15.00-17.00
Kosten: 25,-
Aanmelden


Workshop Dru Yoga (Slow Flow)

Dru Yoga is een vrolijke en tegelijkertijd soms meditatieve vorm van yoga, gebaseerd op Hatha yoga. Door de combinatie van zachte, vloeiende bewegingen en een beheerste ademhaling is het sierlijk en bovendien een krachtige manier om stress te verminderen. Dru helpt om rust te vinden in zowel je lijf als je geest, bevordert innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve en pro-actieve levenshouding.

In deze workshop gaan we dieper in op de Dru principes - van de Energy Block Release series (EBRs) tot de typische Tai Chi-achtige slow flow sequenties en de uitgebreide ontspanning.

Deze workshop is voor iedereen! Jong tot oud.

Praktisch
Docent: Roos Kocken
Datum: 10 maart 2019
Tijd: 13:00-15:00u
Kosten: 25,-
Aanmelden


Yoga Nidra Workshop: VrouwenKracht

Ben jij in contact met wat het betekent voor jou om vrouw te zijn? In jouw lichaam zit jouw kracht en alle antwoorden waar je misschien zo naar zoekt. Daarom gaan we tijdens deze workshop door middel van Yoga Nidra op zoek naar waar dit in jouw lichaam is en hoe je daar naar kunt leren luisteren. Je gaat ervaren hoe je echt in verbinding kunt komen met je lichaam en jezelf als vrouw. Ontdek jouw eigen kracht en de sleutel naar jezelf accepteren zoals je bent, Maria neemt je hier uitgebreid en op een laagdrempelige manier in mee tijdens deze workshop.

Tijdens deze workshop neemt Maria je mee naar ontspanning en verken je diepere lagen van jezelf. Yoga Nidra is een vorm van yoga waarbij je niets doet en je door middel van begeleiding mee wordt genomen naar een diepe ontspanning. Vaak staan we, zelfs tijdens yogalessen, ongemerkt altijd op een soort spanning. Via Yoga Nidra merk je waar die spanning zich vasthoudt en hoe je weer kunt loslaten. Juist met Yoga Nidra kun je heel goed werken met thema’s en deze verdieping geven, Maria neemt je daar in mee. Je ervaart 2 keer een uitgebreide yoga nidra en je kunt na tijd de geluidsopnames nog beluisteren en thuis zelf verder gaan met dit onderwerp.

Praktisch

Docent: Maria ter Beek
Datum: Zondag 24 maart
Tijd: 13.00-15.30
Kosten: 30,-
Aanmelden


Yogacruise

Beeld het je eens in: een week lang deinen op de golven. Het ruisen van de zeewind. De warmte van de zon op je huid. De stilte in jezelf. En, niet te vergeten yoga! Dat en nog veel meer kun je ervaren tijdens de Yogacruise. In 2019 gaat Ciska weer!

Ga jij gezellig mee?
Check hier de tarieven voor mei 2019: https://www.yogacruise.nl/yoga-vakantie-turkije/

De week van 11-18 mei zit al vol. Maar gelukkig heb je nog een mogelijkheid, want van 21-28 september gaat Ciska nog een keer! Wees er snel bij en neem een optie op de Yogacruise met Ciska: https://www.yogacruise.nl/ja-ik-ga-mee/

Praktisch

Docent: Ciska de Kok
Datum: Zaterdag 11-18 mei (VOL), zaterdag 21-28 september

Aanmelden


Yogaweekend in Zeeland

In het weekend van 16 tot 18 augustus kun je opnieuw met Ciska mee naar Zeeland! In kuuroord 'De Schouw' kun je heerlijk genieten van yoga, van rust & wellness, puur & lekker eten in een prachtige omgeving.

Heb jij het gevoel dat je heel veel ballen tegelijk in de lucht moet houden? Continu aan het ‘presteren’ bent? Dat je ‘to-do’ lijst eindeloos is? We ‘moeten’ zoveel. Soms word je er gewoon zo moe van. Hoe fijn is het dan om al dat ‘moeten’ eens een paar dagen los te mogen laten? Om de tijd te nemen om te ontspannen en uit de hectiek van je dagelijks leven te stappen. En misschien van een afstandje te bekijken of al dat ‘moeten’ nou echt is wat jij ‘wilt’…

In mijn yogalessen mag je rekening houden met de mogelijkheden en de beperkingen van jouw lichaam. Het gaat om accepteren van wat er nu is, zonder oordeel. Dat klinkt misschien makkelijk of logisch, maar het kan een flinke uitdaging zijn. Ik zorg ervoor dat er altijd opties of alternatieven zijn voor houdingen die voor jou niet goed voelen. Er is voldoende tijd tussen de lessen om te reflecteren op je ervaring en inzichten.

Gun jij jezelf een weekend om meer energie en rust te voelen en even helemaal niet te hoeven presteren? In een prachtige omgeving waar niets ‘moet’ en alles ‘mag’. Geef je zelf dit weekend dan cadeau!

Voor meer info kijk hier: http://www.myownretreat.com/ciska-de-kok

Praktisch

Docent: Ciska de Kok
Datum: Vrijdag 16 augustus tot en met zondag 18 augustus

Aanmelden