De zin en de onzin van voedingssupplementen

n deze interactieve workshop duik je samen met Bianca Rustenhoven in de wereld van voedingssupplementen. Bijna de helft van de Nederlandse bevolking gebruikt regelmatig voedingssupplementen als aanvulling op de gewone voeding. Er zijn dan ook heel veel voedingssupplementen op de markt. Maar is het eigenlijk wel nodig om supplementen in te nemen? Heb je niet genoeg aan goede gezonde voeding?

En wat zijn voedingssupplementen eigenlijk? Gaat het alleen om vitaminen of ook kruiden? Ook zijn er enorme prijsverschillen, zeggen deze iets over de kwaliteit? En is het wel veilig om een voedingssupplement te slikken?

Als orthomoleculair therapeute heeft Bianca veel te maken met voedingssupplementen. Veel mensen die bij haar op consult komen, gebruiken al supplementen, deze zijn vaak gekozen op basis van de commerciële boodschap van het product.

Wil je meer weten over voedingssupplementen? Kom dan naar deze interactieve workshop.

Er is veel ruimte om vragen te stellen. Ook kun je eventueel een voedingssupplement meenemen om hier gericht vragen over te stellen.

Wil je alvast meer weten over wat Bianca Rustenhoven precies doet? Check dan haar website: www.praktijkhelendeten.nl

Praktisch
Docent: Bianca Rustenhoven
Datum: Zaterdag 21 september
Tijd: 10.30 -12.00
Kosten: 7,50- per workshop
Aanmelden: bianca@praktijkhelendeten.nl


Klankconcert

Beleef een oorstrelend, hartverwarmend, helend en verstillend klankconcert met klankschalen, gongs en andere instrumenten.

Wat gebeurt er tijdens een klankconcert?

Maarten Schurink van Tai Loi neemt je mee op een innerlijke reis. Je ligt (zitten mag ook) ontspannen op een matje ondersteund door bolsters, kleedjes en blokken. Zodra Tai Loi begint met spelen laat je de klanken van o.a. de klankschalen, gongs, regenpijpen en de hang over je heen komen. Maarten neemt zelfs zijn kristallen klankschalen mee, waar hij een bizar helder geluid uit produceert, wat ervoor zorgt dat je hele lichaam tot rust komt.

​Niet alleen hoor je de trillingen, je voelt ze ook in en door je lichaam trekken. Dit is waar de effecten van een klankconcert vandaan komen. De vibraties die de instrumenten produceren trekken door je hele lichaam en laat het tot in de kleinste cellen vibreren. Deze vibratie laat alle lichaamsdelen een klein beetje trillen, maar zorgt er zo wel voor dat ze volledig ontspannen. Kortom, een klankconcert is een waanzinnige ervaring!

Praktisch
Docent: Tai Loi
Datum: Zondag 13 oktober
Tijd: 15.00-17.00
Kosten: 25,-
Aanmelden


Onderstaande workshops hebben reeds plaatsgevonden en worden in de toekomst opnieuw georganiseerd.

Workshops Hormoon Yoga

Hormoonyoga is een aanrader voor iedereen; man & vrouw, jong & oud!
In iedere fase van je leven kun je last hebben van klachten als je hormonen uit balans zijn. Denk bijvoorbeeld aan PMS, overgang, burn-out, diabetes etc.. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van opvliegers, slapeloze nachten, eetbuien en gewichtstoename, hoofdpijn, vermoeidheid of moeite hebben met zwanger worden.

Hormoonyoga wordt gegeven in 4 workshops. De workshops brengen je ontspanning en bevorderen een grotere hormonale en emotionele balans. De oefeningen zijn zeer toegankelijk, ook als je geen ervaring hebt met yoga. Tijdens de bijeenkomsten kom je in beweging en iedere workshop sluiten we af met een heerlijke ontspanning om tot rust te komen.
Na afloop van de workshop ontvang je een syllabus met een beschrijving van yoga-oefeningen, waarmee je dagelijks aan de slag kan.

De lessen worden gegeven door Inge van den Akker. Zij is niet alleen (Dru)Yoga en Pilates docent, zij is ook orthomoleculair diëtist. Je kunt meer over Inge en haar praktijk lezen op https://praktijknatuurgeneeskunde.com

Praktisch
Docent: Inge van den Akker
Datum: Nieuwe data volgen
Tijd: 10.30 -12.00
Kosten: 25,- per workshop
Aanmelden


Yogacruise

Beeld het je eens in: een week lang deinen op de golven. Het ruisen van de zeewind. De warmte van de zon op je huid. De stilte in jezelf. En, niet te vergeten yoga! Dat en nog veel meer kun je ervaren tijdens de Yogacruise.

Ga jij gezellig mee?
Check hier de tarieven voor mei 2019: https://www.yogacruise.nl/yoga-vakantie-turkije/

Wees er snel bij en neem een optie op de Yogacruise met Ciska: https://www.yogacruise.nl/ja-ik-ga-mee/

Praktisch

Docent: Ciska de Kok
Datum: Nieuwe data volgen!

Aanmelden


Yogaweekend in Zeeland

In het weekend van 16 tot 18 augustus kun je opnieuw met Ciska mee naar Zeeland! In kuuroord 'De Schouw' kun je heerlijk genieten van yoga, van rust & wellness, puur & lekker eten in een prachtige omgeving.

Heb jij het gevoel dat je heel veel ballen tegelijk in de lucht moet houden? Continu aan het ‘presteren’ bent? Dat je ‘to-do’ lijst eindeloos is? We ‘moeten’ zoveel. Soms word je er gewoon zo moe van. Hoe fijn is het dan om al dat ‘moeten’ eens een paar dagen los te mogen laten? Om de tijd te nemen om te ontspannen en uit de hectiek van je dagelijks leven te stappen. En misschien van een afstandje te bekijken of al dat ‘moeten’ nou echt is wat jij ‘wilt’…

In mijn yogalessen mag je rekening houden met de mogelijkheden en de beperkingen van jouw lichaam. Het gaat om accepteren van wat er nu is, zonder oordeel. Dat klinkt misschien makkelijk of logisch, maar het kan een flinke uitdaging zijn. Ik zorg ervoor dat er altijd opties of alternatieven zijn voor houdingen die voor jou niet goed voelen. Er is voldoende tijd tussen de lessen om te reflecteren op je ervaring en inzichten.

Gun jij jezelf een weekend om meer energie en rust te voelen en even helemaal niet te hoeven presteren? In een prachtige omgeving waar niets ‘moet’ en alles ‘mag’. Geef je zelf dit weekend dan cadeau!

Voor meer info kijk hier: http://www.myownretreat.com/ciska-de-kok

Praktisch

Docent: Ciska de Kok
Datum: Vrijdag 16 augustus tot en met zondag 18 augustus

Aanmelden

Workshop Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga is (CAY) is ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Bij CAY wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen, zoals een stripje en een rolletje, die helpen om specifieke onderdelen van het lichaam, vaak rond de wervelkolom, te ontspannen. Met behulp van de zwaartekracht, meditatie en verschillende attributen ontstaat ontspanning in de diepere lagen van de spieren en kunnen botstructuren weer terug bewegen naar hun oorspronkelijke positie. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je meer ruimte in je lichaam hebt om rechter op te zitten en lopen en dat chronische pijn in de onderrug, schouders en nek verdwijnen.

Chantal volgt de opleiding bij Gert van Leeuwen in Amsterdam en zij introduceert je tijdens deze workshop in de beginselen van Critical Alignment Yoga!

Praktisch
Docent: Chantal Barneveld
Datum: Nieuwe data volgen
Tijd: 13.30 -15.00
Kosten: 25,-
Aanmelden